Dossier-OneStep-Lockup__DossierCompetency-1
Dossier, Digital competency platform


Lunsj & Læring

Webinarer for deg som søker kunnskap innen teknologi og kompetanse

Kommende webinarer

Vi arrangerer jevnlig nye webinarer som du er velkommen til å delta på.

iStock-944060494

Det er i dialogen det skjer

Onsdag 8. desember kl. 11:30 - 12:00

Medarbeidersamtaler har lenge hatt et ufortjent rykte på seg for å være en hygienefaktor uten stor effekt. Men er denne oppfatningen egentlig på grunn av samtalen i seg selv, eller på grunn av feil fokus i samtalen?

kommende webinar

Nærmere informasjon kommer

Onsdag 12. januar kl. 11:30 - 12:00

Nærmere informasjon kommer. Vi setter stor pris på tilbakemelding og ønsker for tema. Så send gjerne forslag for kommende webinarer til marketing@dossier.no

Nyeste webinarer fra Dossier

Onboarding

Onboarding

En nyansatt krever opplæring og oppfølging for å bli en ressurs raskest mulig. Det er et bredt spekter av læringstiltak og praktiske gjøremål som må på plass gjennom denne prosessen. Hva bør læres når? Hvilke læringstiltak tjener hvilke formål? Hvordan kan et onboardingsløp se ut i kompetanseplaner? Og hva er egentlig preboarding? I dette webinaret får du høre mer om hvordan strategisk bruk av digitale læringsverktøy sikrer den nyansatte og arbeidsgiver en trygg onboarding. Les mer og meld deg på under.

gevinstrealisering

Gevinstrealisering i kompetanse og læring

Når virksomheter snakker om kritiske suksessfaktorer, er kompetanse det som kanskje blir nevnt oftest. I løpet av denne halvtimen byr vi på noen tanker rundt hvordan legge til rette for å identifisere og måle gevinster i kompetansearbeidet. I denne L&L blir det presentasjon av enkel og robust metodikk samt noen praktiske eksempler.

Se opptak av tidligere webinarer

Gikk du glipp av et webinar eller vil se opptak i reprise? Her kan du se opptak av
tidligere Lunsj & Læring fra Dossier. Alle sesjoner varer i ca. 30 minutter.

CYBR x Dossier

Vi har en sikkerhetslov som krever "tilstrekkelig risiko og sikkerhetsforståelse" hos bedrifter. Viktigheten av IT-sikkerhetsopplæring er blitt større med tiden. CYBR er en innovativ norsk leverandør av opplæring innen informasjons-sikkerhet og personvern for ledere og medarbeidere. Lær om hvordan CYBR og Dossier kan sikre praktisk kompetanse i hele virksomheten med CYBR.

Hva er kompetanseutvikling?

Spørsmålet rommer mange svar og er ofte organisasjons- og situasjonsavhengig. Kort fortalt er kompetanseutvikling knyttet til den enkelte person; oppgaver og læringsbehov som skal understøtte organisasjonens felles liv og målsetninger. For å være strategisk må utviklingen være basert på definerte mål og planer, og utgjøre en integrert og kontinuerlig prosess. Her ser vi nærmere på hvordan kompetanseutvikling kan drives på en strategisk og helhetlig måte. 

Myter om læring

For å utvikle medarbeidere og organisasjoner, er det viktig å ha god og grunnleggende forståelse om hvordan vi lærer. Dessverre er mange kjente modeller og teorier om læring gale, upresise eller verdiløse. Her ser vi nærmere på noen eksempler på myter, overtro og misforståelser om læring. Hvor viktig er det å tilpasse kurs til læringsstiler? Husker vi virkelig bare 10% av det vi hører og 90% av det vi gjør? Og hva med 70-20-10?

Fravær

Ferier, permisjoner, sykefravær, sabbatsår –  det er mange årsaker til at vi i blant er borte fra jobb i perioder. Vi vet at kompetanse er ferskvare - hvordan kan man sikre at kompetanse oppfriskes før medarbeidere returnerer til kritiske arbeidsoppgaver? I denne sesjonen går vi gjennom Dossiers fraværsmodul. Vi ser på hvordan fravær legges inn og vises i løsningen, og hva som må til for å kreve nye gjennomføringer av krav.

 

Endringsledelse

Når du skal begynne å bruke et nytt system er det ikke nok at den tekniske integrasjonen fungerer og at det er klart til bruk. Du har ikke lykkes før alle har begynt å bruke systemet og dere oppnår de ønskede resultatene. Det finnes flere metoder og teorier om dette. Vi ser nærmere på metoden som er utviklet av Prosci. Det er en strukturert tilnærming som brukes av organisasjoner verden over for å lykkes med innføringen.

 

Rapportering og analyse

I Dossier Profile blir alle rapporter samlet på et sted. All data som plottes inn i systemet kan genereres til oversiktlige fremstillinger. Følg med på data i nåtid og se utvikling over en lengre periode. Dataen kan anvendes på ulike måter, avhengig av hva som er mest hensiktsmessig. Rapportene som tilbys i Dossier Profile gir ulik innsikt, som skal bidra til å kartlegge kompetansenivået innad i hver enkelt bedrift.

 

Få med deg nyheter og kommende webinarer fra Dossier

Meld deg på vårt nyhetsbrev via skjema